Professionel fliserens i Aalborg og Nordjylland

Jævnlig fliserens er næsten uundgåeligt i de nordjyske haver og boliger. I Nordjylland er blæsten med til at sprede alger og flisepest, mens det fugtige vejr giver gode vækstbetingelser. Lidt varme giver optimale vækstvilkår og derfor blomstrer alger og flisepest gerne op om foråret. Så er det på tide men en gang fliserens, så haven og andre udearealer er flotte og klar til en ny sæson.

Algerne viser sig oftest som et slimet, brungrønt lag, mens flisepest, der er en lavart, er lyse, runde pletter på fliserne og næsten umulige at få af med håndkraft. 

Det er et stort arbejde at rengøre og rense de snavsede og algeramte fliser selv. Det er også nemt at komme til at beskadige fliserne og ødelægge overfladen, så de bliver mere modtagelige overfor alger og flisepest. Med professionel fliserens er du sikker på at arbejdet udføres grundigt uden at beskadige fliser eller anden belægning. 

Kjærs vinduespolering og service tilbyder fliserens, hvor du kan være sikker på at arbejdet udføres på bedste og rette vis. 
Vi har lang erfaring med fliserens, og kan få dine fliser til at fremstå som nye. Udover at rense fliserne, tilbyder vi også at imprægnere fliserne, så de holder sig flotte i længere tid og ny snavs er nemmere at skrubbe af.

Fleksibel fliserens i Nordjylland

Vi benytter professionelle rensemidler og fremgangsmetoder, der tager hensyn til både dit dit og miljøets behov. Hos Kjærs Service er vi fleksibel og kan rense fliser og belægning på terrassen, i gårdhaven, indkørsler, gangarealer og alle andre steder, hvor du har behov. Vi renser gerne både for private, boligforeninger, virksomheder og institutioner.  Vi kører ud i Aalborg og Nordjylland. 

Vores mål er glade og tilfredse kunder, uanset hvor stor eller lille opgaven er.

Hvorfor vælge os og ikke gøre arbejdet selv?

Hvorfor få udført fliserens?

Alger og flisepest er ikke skadelige i sig selv. Det værste du kan blive udsat for, er sådan set at algerne bliver glatte i fugtigt og vådt vejr. Så kan særligt træterrasser, men også flisebelagt gangstier og terrasser blive den rene skøjtebane - og det kan være farligt. Derfor kan det være nødvendigt at fjerne algerne af sikkerhedsmæssige årsager. Derudover er algerne primært et æstetisk problem. De ser ikke særligt godt og holder du ellers din have pæn, er det ærgerligt med grimme fliser. I et professionelt miljø, offentlige institutioner og andre steder, er det også vigtigt at de udendørs arealer er flotte. Det øger trivslen for dem, der færdes der dagligt, og gør et meget bedre indtryk på gæster.

Hvad koster fliserens?

Prisen på professionel fliserens er afhængig af antal kvadratmeter, flisernes beskaffenhed og tilgængelighed. Derfor har vi ikke en fast pris, men giver heller et tilbud efter vi har kigget på din sag. Du kan altid kontakte os for en uforpligtende pris. Vores priser er fornuftige og nordjyske ligesom vi selv er -  og vi leverer varen. 

Vi arbejder hurtigt og effektivt og med vores mangeårige erfaring inden for haver og anlæg, kan vi garantere en professionel vedligeholdelse og pleje - så kan du bruge din tid på noget der er sjovere.

Hvordan renser jeg fliserne?

Du kan selvfølgelig godt rense fliser selv - enten med et kemisk middel eller mekanisk ved at skrubbe alger og flisepest af. Skal du skrubbe fliserne rene, bør du enten leje eller købe en maskine. Højttrykspuleren anbefale vi ikke, da den vil ødelægge dine fliser. Overfladen bliver mere ru efter en omgang med højttryksspuleren, så alger og lav vil få endnu nemmere ved at få gro fast i fremtiden. Desuden vil fugerne mellem fliser ofte blive ødelagt og fugesandet spules let væk. Bruger du en maskine, der fordeler trykket fra højtrykspuleren på et større areail, så trykket ikke beskadiger belægningen, kan du stadig risikere at fugesandet forsvinder og du skal lægge nyt fugesand på. 

Kemisk fliserens fjerner alger og flisepest fordi det er meget basisk/alkalisk og dræber begroningen. Betonfliser er i sig selv alkaliske, og derfor tager det et par år, før der gror alger eller flisepest på dem. Andre typer fliser og belægninger bliver hurtigere udsat for begroning. Mange af de kemiske midler er dog meget skrappe og bør kun benyttes iført sikkerhedstøj og med korrekt hensyn til arbejdsgang og miljøpåvirkning. Desuden bør de enten opsamles eller fortyndes i tilstrækkelig grad, før de skylles væk. 

Nogle bruger også hjemmelavet fliserens i form af brun sæbe. Det er også er stærkt basisk - det er også derfor det i nogen grad fungerer. Men det vil sige at du stadig arbejder med skrappe kemiske virkemidler, der ikke bør komme på huden og kan have en negativ miljøpåvirkning, hvis det ikke fortyndes i tilstrækkelig grad i haven. Fortynder du den brune sæbe nok, før den havner i græsplænen eller i bedet, er den dog uskadelig for planter og insekter. 

Uanset hvad du bruger, kræver det stadig en del knofedt og manuelt arbejde. Med en almindelig kost og ‘håndkøbsmidler’ tager det gerne 2-5 minutter at rengøre en kvadratmeter fliser helt i bund - så kan du selv gange op med havegangen og terrassens størrelse og overveje, om det er nemmest at gøre selv eller få os til at tage slæbet.

Hvad er algebelægninger og flisepest egentligt?

Du kan finde alger og flisepest  på tagflader, facader, sokler, træværk og gangstier og terasser. 

Flisepest er en luftbåren lavsvamp  - det vil sige at den simpelthen blæser ind i din have og er stort set umulig at undgå. Den er måske ikke så pæn, men hvis der vokser flisepest, har du ren luft. Hvis svovlindholdet i luften er for højt, kan flisepesten nemlig ikke gro. Med lavere svovludledning fra landbrug og kraftværk, kan flisepest overleve og er et direkte bevis på en bedre luftkvalitet - også selvom den er lidt træls at have på stenbelægningen. 

Alle former for lav består af en svamp og en eller flere slags alger, der lever sammen i symbiose. Algerne producere sukker, som både alger og svamp lever af, mens svampen yder beskyttelse og holder på fugten. Lav er meget sårbar overfor sur nedbør og andre miljøpåvirkninger. 

Alger er encellede planter, de findes overalt i naturen i mange forskellige tusinde arter. De kan være grønne, røde og brune. Algerne gror på fugtige og skyggefulde overflader - de har brug for sollys, men kan heller ikke tåle at tørre ud.  Alger kan gå i dvale, hvis du mangler næring, sol eller vand, men kan vågne op og vokse videre, når de igen får fugt. Derfor skal de også fjernes helt for at undgå at de vokse videre.

 

Kontakt Kjærs Service